nieuws

Belang van SNS Bank moet groei Welke gaan versnellen

Archief

Meer producten onder eigen label

 

SNS Bank is aandeelhouder geworden in Welke Beheer, moeder van de gelijknamige serviceprovider. Het betreft een minderheidsbelang; oprichter en directeur Martin Keegstra houdt de meerderheid van de aandelen in zijn bezit.

 

Het is de tweede geldgever die een belang neemt in Welke; twee jaar terug werd aan NIBC al een deel van de aandelen verkocht. Belangrijkste reden om opnieuw een externe aandeelhouder aan te trekken is de wens om sneller te kunnen groeien. "Dit is niet ingegeven door financiële problemen", zegt directielid Cor Zwaan. "We doen al jaren goed en veel zaken met SNS Bank. Voor ons is het belangrijk dat wij toegang krijgen tot funding voor producten die wij onder ons label Woonlife willen gaan ontwikkelen."

 

Onder Welke Beheer vallen serviceprovider Welke Financiële Diensten (750 aangesloten zelfstandige kantoren en 250 kantoren die bij een adviesketen zijn aangesloten) en Welcium Hypotheekdiensten, die front-, mid- en backofficediensten levert aan banken, verzekeraars en andere intermediairorganisaties.

 

Volgens Zwaan doet Welke het relatief goed in de voor serviceproviders moeilijker wordende markt. "Vorig jaar waren we goed voor een hypotheekvolume van _ 1,5 mld en als het dit jaar zo door gaat, halen we dat weer. Wij hebben ons nooit gericht op het stapelen van productie; alle aanvragen zijn altijd via onze midoffice gelopen. Daarnaast zie je dat aanbieders gaan segmenteren in hun tussenpersonenbestand, maar ook het aantal serviceproviders met wie zij werken, gaan terugbrengen. Wij zijn echter geen aanbieders kwijtgeraakt."

 

Geen winkel

"De deelneming is vooral gericht op de ontwikkeling van Welke zelf", laat ook SNS Bank weten. "Het wordt geen veredelde SNS-winkel. We zien het gewoon als een goede investering." Over de omvang van het aandelenbelang en het bedrag dat daarvoor is betaald, zijn geen mededelingen gedaan.

 

SNS Bank nam onlangs serviceprovider Financenter over. SNS Reaal heeft voorts al jaren een aandelenbelang in de zeventig vestigingen tellende franchiseketen Hypotheek Visie; de overige 60% is in handen van directeur Anton Vanden Bol.

 

Reageer op dit artikel