nieuws

ASR: “Wij betreuren lichtvaardig geluid CNV”

Archief

“Voor ons komt dit bericht volkomen uit de lucht vallen.” Zo reageert woordvoerder Johan van der Schoot van ASR op de indruk van CNV Dienstenbond dat de eisen die aan ASR-medewerkers worden gesteld steeds hoger worden en dat dit in sommige gevallen leidt tot slechte beoordelingen bij mensen die altijd goed hebben gefunctioneerd.

ASR: “Wij betreuren lichtvaardig geluid CNV”

Maandag publiceerde de vakorganisatie onder het opschrift 'Nieuwe Strategie ASR…' een beschouwing op haar website. Van der Schoot: "CNV speculeert dat de beoordeling mogelijk oneigenlijk wordt ingezet om het personeelsbestand terug te brengen. Het spreekt voor zich, dat het systeem van beoordeling past in het streven om de kwaliteit te verhogen. En natuurlijk wordt de systematiek aangepast als de ambities van het bedrijf veranderen. CNV ziet kennelijk reden om zich af te vragen of ons beoordelingssysteem zuiver wordt toegepast. Dit geluid herkennen wij niet. Bovendien zouden de betrokken medewerkers daarop zeker reageren naar hun leidinggevenden."
Hij betreurt het zeer "dat CNV zo lichtvaardig een dergelijk geluid in de lucht slingert". Volgens Van der Schoot was het logisch geweest als ASR dit  signaal  (eerst) rechtstreeks had vernomen. "Wij verkeerden in de veronderstelling dat de lijn naar CNV open was; wij nemen dit op met CNV."

Reageer op dit artikel