nieuws

ASR stopt met no-claimbeschermer

Archief

ASR neemt op 8 augustus de no-claimbeschermer bij autoverzekeringen uit het assortiment. Reden is dat “de premie-inkomsten structureel niet opwegen tegen de schadelast”, aldus ASR. Op bestaande polissen kan deze uitbreiding worden gehandhaafd, maar gaat de prijs volgend jaar omhoog.

ASR stopt met no-claimbeschermer

"Omdat verzekerden met no-claimbeschermer zoveel meer claims indienen, is de schadelast zo hoog dat er voor het product geen commerciële prijs meer mogelijk is", meent ASR. Tot en met 7 augustus kunnen er offertes gemaakt worden met no-claimbeschermer, maar daarna is dat onmogelijk omdat de beschermer niet meer in de schermen te vinden is. Bij lopende verzekeringen verdwijnt de beschermer bij kentekenmutaties en herstel van opschortingen. In alle andere gevallen blijft de dekking behouden. Vanaf februari 2010 zal de toeslag voor de no-claimbeschermer per premievervaldatum worden verhoogd van 10% naar 20%. ASR voert de no-claimbeschermer sinds juni 2006.
 
ASR (destijds nog Fortis ASR) maakte voor de no-claimbeschermer veel tv-reclame met de supervoorzichtige stuntman FlyGuy:

Reageer op dit artikel