nieuws

Allianz stopt met Duits internetlabel

Archief

Allianz haalt in Duitsland zijn online aanbieder Allianz24 na vier jaar van de markt. De site gaat in september uit de lucht, zo meldt Financial Times Deutschland dinsdag. Het concern zou voor eenvoudige producten in heel Europa een nieuw internetlabel willen gaan lanceren.

Allianz stopt met Duits internetlabel

Volgens Allianz is "het klassieke conflict van de distributiekanalen" de oorzaak voor het stoppen met Allianz24, dat protest opriep bij de circa 10.000 verzekeringsagenten van het concern door voor dezelfde producten 20% tot 30% lagere premies te vragen. Daarnaast blijft het internetlabel in de door prijzenoorlogen gekenmerkte Duitse autoverzekeringsmarkt achter bij concurrenten als HUK24: die heeft inmiddels ruim een miljoen auto's in portefeuille, tegen 300.000 voor Allianz24.
Vanaf medio september biedt Allianz in Duitsland alleen op de eigen site of via die van het intermediair online verzekeringen aan. Wie online sluit, krijgt direct een tussenpersoon toegewezen.

Reageer op dit artikel