nieuws

Allianz Inkomen als beste uit IG&H-onderzoek

Archief

Allianz Inkomensverzekeringen is in het performanceonderzoek Inkomen van IG&H op de eerste plaats geëindigd. Generali, in 2008 nog op nummer één, ging naar de tweede plek. Allianz scoorde vooral goed op de onderdelen primair proces, de binnendienst en het accountmanagement.

Allianz Inkomen als beste uit IG&H-onderzoek

Allianz komt uit op een score van 104 en was vorig jaar derde. Generali behaalde een score van 103, tegenover 104 in 2008. De Amersfoortse, ASR, De Goudse, Nationale-Nederlanden en Delta Lloyd zien hun score ten opzichte van het marktgemiddelde (gesteld op 100) dalen. NN maakt een duikeling van de vijfde naar de achtste plek en is onder het marktgemiddelde beland. Delta Lloyd zakt in 2009 verder onder het marktgemiddelde, maar handhaaft zich net op de negende plaats. Reaal, Aegon, Klaverblad en Avéro Achmea scoorden beter dan het voorgaande jaar, waarbij Reaal en Aegon iets boven het marktgemiddelde uitkomen. Avéro bungelt onderaan, maar scoort wel fractioneel beter dan het jaar daarvoor.
De tussenpersonen die meededen aan het onderzoek (ruim 1.100) beoordeelden onder meer het primaire proces, de digitale dienstverlening, de binnendienst, het accountmanagement, de producten en de intermediairondersteuning van de inkomensverzekeraars.

Reageer op dit artikel