nieuws

AFM zoekt Casper van Spankeren

Archief

De AFM zoekt al enkele maanden contact met Casper van Spankeren (34), omdat de toezichthouder het fijne wil weten van Vente Financiële Diensten (VFD). Omdat Van Spankeren niet reageert op informatieverzoeken, is hem een boete van € 1.000 per dag, met een maximum van € 20.000, opgelegd.

AFM zoekt Casper van Spankeren

Blijkens het Handelsregister was VFD oorspronkelijk eigendom van Mark Vente, die de aandelen van deze besloten vennootschap in de loop van 2007 heeft verkocht. Sinds 1 september 2007 geldt Van Spankeren als bestuurder. Eind januari dit jaar correspondeerde hij met de AFM over de positie van de (niet-genoemde) feitelijk leidinggevende van VFD. De AFM wilde daar later wat meer over weten, maar kon op geen enkele wijze meer in contact komen met Van Spankeren.
Op het officiële vestigingsadres van VFD,  Binderij 64a  in Almere, zetelt sinds enkele maanden A2Z Finance, waarvan Dave Karso directeur is. Uit de boete-oplegging aan Van Spankeren kan niet anders dan de conclusie worden getrokken dat Karso de bedoelde feitelijk leidinggevende van VFD was. Karso is wél bereikbaar, maar zegt er helemaal niets van te begrijpen en Van Spankeren niet te kennen.
 
 
Zie ook: Van Spankeren: 'misverstand'

Reageer op dit artikel