nieuws

AFM vindt mkb-pensioenadvies onder de maat

Archief

Toezichthouder AFM vindt dat het advies over pensioenverzekeringen aan mkb-ondernemers “veel beter” moet. “De financieel dienstverleners die het mkb over verzekerde pensioenregelingen adviseren, blijken in het algemeen te weinig ervaring en kennis van dit soort producten te hebben.”

AFM vindt mkb-pensioenadvies onder de maat

De AFM heeft een steekproef gehouden en is niet te spreken over de resultaten. "We gaan vervolgonderzoek uitvoeren naar aanleiding van misstanden die nu zijn geconstateerd. Waar nodig zullen wij ook handhavend optreden." Volgens de toezichthouder moeten de deskundigheidseisen voor pensioenadvies omhoog. "Bij voorkeur door middel van een aparte product-dienstcombinatie Pensioenen in de WFT." Bij de steekproef is alleen gekeken naar pensioenregelingen die bij een verzekeraar worden ondergebracht.
De toezichthouder heeft een leidraad voor een kwalitatief goed pensioenadviestraject ontwikkeld, die in delen naar het intermediair wordt gestuurd.

Reageer op dit artikel