nieuws

AFM ‘vergeet’ korting STFD

Archief

Bij een aantal facturen over 2008 die de AFM de afgelopen maanden heeft verstuurd, is de toezichthouder vergeten de korting voor deelnemers aan de Stichting Financiële Dienstverlening (STFD) te verrekenen. “Wij hebben dit in mei al gesignaleerd en onze deelnemers opgeroepen de rekeningen goed te controleren”, zegt directeur Ellen von Koczian van deze stichting.

AFM ‘vergeet’ korting STFD

Tussenpersonen die vóór 1 juli 2008 deelnemer waren van de STFD hebben recht op een korting van circa € 400 en zouden als basisbedrag dus € 827 in plaats van € 1.229 moeten betalen. Von Koczian schat dat er bij de STFD circa 200 reacties zijn binnengekomen van deelnemers die dachten dat ze geen korting hadden gekregen. "Bij het merendeel was dit overigens wel het geval maar was de rekening niet heel duidelijk."
Volgens haar ligt de oorzaak vaak bij een verandering in het bedrijf, bijvoorbeeld van rechtsvorm, die nog niet door de AFM is verwerkt. Een woordvoerder van de AFM reageert: "Het bleek dat de gegevens in onze bestanden niet spoorden met die van de STFD. Heel vervelend allemaal maar we hebben het inmiddels opgelost en het zal niet meer gebeuren. De rekeningen over 2009 die half augustus de deur uit gaan moeten dus correct zijn." De tussenpersonen die teveel hebben betaald voor het toezicht 2008 hebben inmiddels een creditnota ontvangen, aldus de AFM.

Reageer op dit artikel