nieuws

AFM ingehaald door faillissement Scan Financieringen

Archief

Terwijl toezichthouder AFM bezig was met het opleggen van een last onder dwangsom, werd (op verzoek van een werknemer) het faillissement over Scan Financieringen in Hengelo uitgesproken. Dat gebeurde op 24 juni jl.; de last onder dwangsom is begin juli opgelegd. De betrokken werknemer had nog salaris te goed van Scan. De totale schuldenlast bedraagt € 350.000.

AFM ingehaald door faillissement Scan Financieringen

Ook in juli 2007 was al eens het faillissement van Scan Financieringen uitgesproken, maar dit was na verzet door de ondernemer ingetrokken. Bestuurder H.A. de Vos beschikte onder Scan Holding over een hele 'kerstboom' van ondernemingen. Een loot aan de stam was Archi-teck Bouw Advies dat zich had gespecialiseerd in kunststofkozijnen. "Veel schulden zijn hier ontstaan door aanbetalingen voor kozijnen die nooit zijn geleverd", zegt curator Arjen Huisman. Hij signaleert ook dat veel particulieren aanzienlijke bedragen aan het bedrijf hebben overgemaakt met de bedoeling dat Scan daarmee zou gaan beleggen.
Toen de AFM medio augustus 2008 om opheldering vroeg over de activiteiten die mogelijk zonder vergunning plaatsvonden, beweerde het bedrijf dat de activiteiten al waren gestaakt, maar dat Scan Financieringen nog in onderhandeling was met een bedrijf dat de portefeuille kon overnemen. Begin deze maand was de maat vol.

Reageer op dit artikel