nieuws

AFM-boete voor Afab-dochter O&B Finance

Archief

Toezichthouder AFM heeft een boete (van € 6.000) opgelegd aan O&B Finance Nederland. Dit dochterbedrijf van Afab heeft onvoldoende informatie van klanten ingewonnen bij het adviseren over beleggingsverzekeringen. De AFM onderzocht in totaal dertien adviezen van O&B en maakte de boete, die al op 15 april is opgelegd, vrijdag bekend. Desgevraagd laat AFM weten, dat deze zaak niets te maken heeft met het onlangs bevestigde onderzoek bij Afab.

AFM-boete voor Afab-dochter O&B Finance

O&B is een financiële dienstverlener, die consumenten adviseert over (onder meer) kredieten en beleggingsverzekeringen. De AFM heeft de bestuurlijke boete opgelegd omdat O&B in de periode van oktober 2007 tot en met maart 2008 met betrekking tot alle onderzochte adviezen onvoldoende informatie heeft ingewonnen. Bij een dergelijk advies is een adviseur verplicht informatie van de klant te vragen over diens financiële positie, kennis, ervaring, doelstellingen en risicobereidheid. Deze informatie is nodig om een advies te kunnen geven dat past bij de specifieke situatie van de klant.
Doordat onvoldoende informatie is ingewonnen kan in de onderzochte gevallen niet afdoende worden vastgesteld of het product aansluit bij de specifieke situatie van de klant. Ook op basis van de wel ingewonnen informatie heeft de AFM niet kunnen vaststellen waarom het product is geadviseerd.

Reageer op dit artikel