nieuws

Afab sticht krediet-serviceprovider

Archief

Afab heeft de serviceprovider Consumer Finance Services Nederland (CFS) opgericht. Met de overname van het beheer van de consumptief kredietportefeuille van Arenda Holding neemt CFS een tweede portefeuille in beheer sinds de start van de nieuwe onderneming. De eerste was de HDV-portefeuille uit eigen huis.

Afab sticht krediet-serviceprovider

"Met de start van CFS zijn we een nog completer financiële dienstverlener geworden", zegt Afabs topman Maasbert Schouten. "Goed beschouwd, is het ook volkomen logisch dat er in Nederland naast een serviceverlener van hypotheekportefeuilles ook bestaansrecht is voor een beheerder van portefeuilles van consumentenkrediet. We zijn trots dat we met de portefeuille van Arenda al snel een nieuwe portefeuille aan onze service kunnen toevoegen. Ik verwacht nummer drie nog spoedig dit jaar."
Hans Pieterman, bestuurder van Arenda Holding: "Onze garantie aan kredietnemers en tussenpersonen over de serviceverlening gedurende de resterende looptijd komen we hiermee volledig na." Arenda stopte in juni met het verstrekken van nieuwe kredieten. Arenda zei nog wel winstgevend te zijn, maar achtte financieringen onder de huidige bedrijfseconomische condities niet langer haalbaar.
Foto: Schouten (links) en Pieterman proosten op de samenwerking.

Reageer op dit artikel