nieuws

Wildschut zint op uitbreiding verzekeringsactiviteiten

Archief

De Wildschut Adviesgroep heeft plannen om meer actief te worden met de eigen schade- en levensverzekeraar. Het meest concreet is het voornemen om een eigen overlijdensrisicoverzekering op de markt te brengen met het Centraal Risicofonds voor het mkb (CRF).

Wildschut zint op uitbreiding verzekeringsactiviteiten

"We zijn al een tijdje bezig met een eenvoudige risicoverzekering", zegt directeur Caspar van der Horst deze week in een interview met AM. "Maar eigenlijk ontbreekt ons daarvoor de tijd." Hij zou het liefst met meer intermediairbedrijven een eigen maatschappij lanceren. "Daarmee kun je je veel beter profileren."
Het Utrechtse intermediairbedrijf is goed voor een jaaromzet van circa € 2,5 mln en werkt vooral op basis van doorlopende provisie of uurtarief. Van der Horst denkt dat klanten het helemaal geen probleem vinden om een tussenpersoon op basis van een uurtarief te betalen en vindt dat het intermediair niet moeilijk moet doen over provisietransparantie: "De grote massa gaat nu piepen dat het moeilijk wordt, maar het intermediair heeft het juist altijd vrij makkelijk gehad."

Reageer op dit artikel