nieuws

Wielertocht (II)

Archief

Afgelopen maand is voor de derde maal de Pleitwedstrijd voor jonge juristen van rechtsbijstandverleners gehouden. Deze wedstrijd is een initiatief van Arag, SRK, Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR), Stichting Rechtsbijstand Gezondheidszorg (SRG) en Stichting Univé Rechtshulp (SUR).

 

  &nbspNamens elke rechtsbijstandverlener nam een team van twee juristen deel; allen met beperkte pleitervaring en de ambitie hun vaardigheden verder te ontwikkelen. Ruim van tevoren had elk team een casus met bijbehorende stelling ontvangen ter voorbereiding.

 

  &nbspDe twee best presterende teams namen het in de finale tegen elkaar op met een casus die zij ter plekke gepresenteerd kregen en een half uur mochten voorbereiden. Het winnende team was afkomstig van Arag en bestond uit Erik Schippers en Ivonne van Delft. Als prijs wonnen zij een dagje uit naar keuze. De jury bestond uit tv-presentator Menno Bentveld, arbeidsrechtadvocaat Dorothé Smits en Adriaan Wierenga,docent Recht aan universiteit Nyenrode.

 

  &nbspDe groeiende markt betekent ook veel werk voor juristen. De rechtsbijstandverzekeraars zijn daarom continu op zoek naar juristen met welke ervaringsgraad dan ook, universitair of hbo-geschoold.

 

met presentator Menno Bentveld.

Op het hoofdveld van de Amster-dam Arena is door het intermediair, grote bedrijven en Aegon gestreden om de Ajax Aegon Cup. Deze beker ging naar Voogd & Voogd, die in de finale glansrijk met 8-1 van De Hypotheker won. Aanvoeder Krijn Heerschap, staf-medewerker interne controle bij Voogd & Voogd, was erg te spre-ken over de prestaties van zijn team, "Het is natuurlijk een enorme belevenis om in de Arena te mogen spelen, dat we dan ook nog eens winnen, is helemaal fan-tastisch."

 

  &nbspVolgens Paul Smit, voorzitter van het managementteam van Aegon Intermediair, draagt het toernooi bij aan de doelstelling die Aegon zich gesteld heeft voor de intermediairmarkt. "Wij staan naast het intermediair en samen kijken we hoe we in een veranderende markt kunnen opereren en het vertrouwen van de klant kunnen herstellen."

 

Het lijkt er op dat vierhonderd deelnemers aan een peiling van Dubainn (Dutch Banking & Insurance Network) een zeer representatief beeld opleveren. Oprichter Michael Stoop, die de ledenteller inmiddels voorbij de 4.000 heeft zien gaan, hoopte onlangs dat minimaal 700 leden zouden deelnemen aan Dubainn’s eerste opiniepeiling. Deze ging over de vraag "Vertel jij met trots op feestjes dat jij werkt in de financiële sector?" (Zie de rubriek AMusant in AM 10).

 

Na 409 stemmers was de uitkomst: 69% is trots, 24% is dat soms en 4% schaamt zich. Wat blijkt na 742 stemmers? Exact dezelfde percentages.

 

de bekende Tourberg Alpe d’Huez één of meer keer per fiets opgereden. Onder de deelnemers bevond zich ook een team van het in onze branche actieve softwarehuis Infa.

Voorafgaand aan de onweersgolf die in de avond een groot deel van West-Nederland zou gaan bestoken, scheen op de namiddag van maandag 25 mei de zon uitbundig. Daarmee was voor de Amsterdamse assurantieclub ABC het recept al bijna klaar voor een succesvol voetbaltoernooi. Dit evenement is volgens de organisatie het oudste sporttoernooi in de verzekeringsbranche dat nog steeds bestaat.

 

  &nbspOok dit jaar werd gespeeld volgens de formule zes-tegen-zes, waardoor ook de senioren onder de liefhebbers het veld nog goed konden belopen. Op de kunstgrasvelden van hoofdklasser AFC in Amsterdam streden zestien teams om de eer, om daarna te kunnen genieten van een Indisch buffet.

 

  &nbspDe derde plaats werd uiteindelijk gedeeld door de teams van HDS en Meeùs. In de finale bleek het team van Generali net iets te sterk voor de spelers van Willis.

 

Wiebe Westerhof, voorzitter van de Amsterdamsche Beurs Club.

In de aflevering van AMusant in AM 7 werd gefilosofeerd over de mogelijkheden van een branchewielertocht. Daarop reageerde Peter Mol van Boidin Assurantiën in Terneuzen. "Ons kantoor organiseert al meer dan zeven jaar een wielertoertocht voor onze klanten, medewerkers en accountmanagers van verzekeraars, samenwerkende schadebedrijven en expertisebureaus. We trekken in september altijd een dag naar de Vlaamse Ardennen met circa vijftig personen. Een hele leuke dag en een mooie vorm van relatiemarketing.

 

Het lijkt ons zeker een mooi initiatief voor de branche een wielertoertocht te houden!"

 

Reageer op dit artikel