nieuws

Vijf intermediairbedrijven failliet in eerste junidagen

Archief

Op de eerste twee werkdagen van de maand juni hebben diverse rechtbanken in ons land faillissementen uitgesproken over intermediairbedrijven. In totaal zagen vijf financiële dienstverleners hun werkzaamheden door een dergelijk verdict eindigen. Niet zelden is hypotheekadvies een van de hoofdactiviteiten.

Vijf intermediairbedrijven failliet in eerste junidagen

De rechtbank in Zutphen heeft The Insurance Coach (Slagharen/Almere) en Quarendum (Epe) bankroet verklaard. Quarendum, een onderneming van de 59-jarige Wim Schaap, had twee jaar geleden nog drie vestigingen en 22 medewerkers in dienst. Toen werd naar eigen zeggen nog voor € 175 mln aan hypotheken bemiddeld. De kantoren in Amsterdam en Zwolle hadden de deuren echter al gesloten.
De rechtbank in Breda sprak eerder deze week het faillissement uit over De Huisfinancier (Roosendaal) en Hypodomus Tilburg. De laatste onderneming gaat mee in de val van de regionale makelaar Naber. De Huisfinancier, aangesloten bij Team Makelaars, is eigendom van Ron Broos (50).
In Arnhem ging Greenselect failliet, een bedrijf van onder meer Michiel van Drunen (41). Greenselect, ook handelend onder namen als Goedgeld (nu) en Het Nieuwe Landschap, noemde zich "hét assurantiekantoor voor duurzaam financieel advies".
Eind mei waren er nog faillissementen voor Dazo Hypotheekbemiddeling in Barendrecht en Hypotheekadvies Berto de Vree in Delft. Die laatste gaat tegen de uitspraak in hoger beroep. Dazo is per 1 juni overgenomen door Peter Bouman, de lokale franchisenemer van Van Bruggen Adviesgroep.

Reageer op dit artikel