nieuws

Vijf intermediairbedrijven failliet in eerste junidagen

Archief

Duurzaam

De rechtbank in Breda sprak op de eerste dag na het Pinksterweekeinde het faillissement uit over De Huisfinancier (Roosendaal) en Hypodomus Tilburg. De laatste onderneming gaat mee in de val van de lokale makelaar Naber. De Huisfinancier, aangesloten bij Team Makelaars, is eigendom van Ron Broos (50).
 
   In Arnhem ging op dezelfde dag Greenselect failliet, een bedrijf van onder meer Michiel van Drunen (41). Greenselect, ook handelend onder namen als Goedgeld (nu) en Het Nieuwe Landschap, noemde zich "hét assurantiekantoor voor duurzaam financieel advies". De assurantieportefeuille was eind vorig jaar al verkocht aan B&W Kwadraat in Arnhem.
 
NVA-kantoor
Het in Bennekom gevestigde De Bakker Verzekeringen, lid van de NVA, werd eind mei door de rechtbank in Arnhem failliet verklaard. Problemen met financier Fortis liggen daaraan ten grondslag, stelt eigenaar Edwin de Bakker. Hij heeft het faillissement zelf aangevraagd. Hij vindt dat een hard gelag, omdat hij in overleg met schuldeiser Fortis de gehele portefeuille zou verkopen. "Nadat die koper echter afhaakte, hebben Fortis en NN hun delen van de portefeuille ingenomen en te koop gezet." Volgens De Bakker is zijn bedrijf bezweken aan te hoge renteverplichtingen jegens Fortis. Het NVA-kantoor had drie personeelsleden.
 
   Een faillissement was er eveneens voor Select Financiële Diensten, gevestigd in de Bijlmermeer. De aanvraag is volgens eigenaar Jerry Ubbergen ingediend door twee voormalig werknemers. De assurantieportefeuille is volgens hem een half jaar geleden al verkocht. "We zouden over twee, drie weken stoppen", zegt Ubbergen, die het bedrijf samen met zijn vrouw runde.
 
Hypotheekadvies
De rechtbank in Rotterdam sprak eind mei het faillissement uit over Dazo Hypotheekbemiddeling. Het in Barendrecht gevestigde kantoor, opgericht in 1986, telde vier werknemers. De schadeportefeuille en de bedrijfsnaam zijn per 1 juni gekocht door Peter Bouman. Hij ging dit voorjaar van start als franchisenemer van Van Bruggen Adviesgroep in de regio Barendrecht-Ridderkerk. Hij gaat nu vanuit het Dazo-kantoor werken, met één of twee werknemers van Dazo.
 
   Even daarvoor is de surseance van betaling van de besloten vennootschap Hypotheekadvies Berto de Vree omgezet in een faillissement. Delftenaar De Vree zegt tegen die uitspraak in hoger beroep te gaan.

Reageer op dit artikel