nieuws

Vienalis saneert drastisch

Archief

De in overlijdensverzekeringen gespecialiseerde verkooporganisatie Vienalis heeft drastisch moeten saneren om het voortbestaan van de onderneming te redden. Het personeelsbestand is afgelopen week gekrompen van 38 naar 23 medewerkers en er is een nieuwe algemeen directeur, Henk Loer (58), aangesteld.

Vienalis saneert drastisch

De nieuwe topman van het Apeldoornse Vienalis moet de saneringsoperatie leiden, die binnen zes maanden in een kostenbesparing van ruim 35% moet resulteren. De drie eigenaren, Anton Eizema, Jeffrey Leichel en Preshaan Gangapersadsing hebben zich uit de directie teruggetrokken; de eerste twee blijven wel actief binnen het bedrijf.

"Ons klantensegment voor uitvaart- en overlijdensrisicoverzekeringen is recessiegevoelig omdat veel van onze klanten in de productiesector werkzaam zijn", verklaart Leichel. "Wij hebben als relatief jonge organisatie nog niet zoveel vet op de botten en stonden vrij snel voor de keuze om financiering te zoeken of te saneren. Wij hebben voor sanering gekozen omdat dit in positieve zin ook een langetermijneffect heeft op de kosten. Loer heeft ruim tien jaar ervaring in reorganisaties bij grote en middelgrote bedrijven. De sanering is vooral ten koste gegaan van staf- en managementfuncties; de buitendienst en de behoud-afdeling zijn zoveel mogelijk ontzien."

Reageer op dit artikel