nieuws

Verzekerbaarheid hiv-patiënten uitgebreid

Archief

Het Verbond van Verzekeraars wil dat mensen die met het hiv-virus zijn besmet, maar nog geen medicijnen gebruiken, voortaan toch een levensverzekering kunnen sluiten. In 2005 besloot het Verbond al hiv-patiënten die een medische therapie volgen een levensverzekering toe te kennen, als ze daarom vroegen.

Volgens een woordvoerder van het Verbond is inmiddels alleen maar duidelijker geworden dat hiv te vergelijken is met andere chronische ziekten. In de gezondheidsverklaring om voor een verzekering in aanmerking te komen, werd tot nu toe onderscheid gemaakt tussen chronische ziekten als hartkwalen en diabetes aan de ene kant en hiv en aids aan de andere. Dit onderscheid moet verdwijnen vindt het Verbond. Organisaties van hiv-patiënten hadden bezwaar gemaakt. Ze vonden het onderscheid onnodig stigmatiserend.
Naar aanleiding hiervan is Interpolis gestopt met het standaard afnemen van hiv-testen voor levensverzekeringen boven de keuringsgrens.

Reageer op dit artikel