nieuws

Verzekeraars draaien toch op voor brandschade motorenzaak

Archief

Schadebedrag

 

komt uit op

 

bijna _ 2,3 mln

 

De verzekeraars AXA (nu Reaal) en Aegon moeten van de rechter de brandschade vergoeden die een motorenzaak in het Drentse Nijeveen eind november 2004 opliep.

 

Op een zondagmiddag brandde een groot deel van de motorenzaak van Wim ter Braake af. Volgens de betrokken brandverzekeraars was er sprake geweest van brandstichting. AXA en Aegon kregen van de rechtbank in Assen de gelegenheid om te bewijzen dat de eigenaar zelf de hand in het afbranden van zijn bedrijf had gehad. De man was in de showroom bezig geweest op het moment dat de brand uitbrak.

 

  &nbspEr zijn onder anderen buren, brandweerlieden en politieagenten als getuigen gehoord, onder meer door onderzoeksbureau Biesboer.

 

Ter Braake liet zich destijds onder meer bijstaan door contra-expert Krantz & Polak, die op zijn beurt branddeskundige Fred Vos inschakelde.

 

  &nbspDe verzekeraars hebben aangedrongen op een nader onderzoek door deskundigen. De rechtbank in Assen vindt dat er onvoldoende grond is om verzekeraars toe te laten bewijs door middel van deskundigen te leveren. De verzekeraars dienen op te komen voor een bedrag van circa _ 2,3 mln aan opstal-, inventaris- en bedrijfsschade.

 

  &nbspTer Braake had destijds bij de politie tegen de betrokken verzekeraars een aanklacht wegens smaad ingediend. Hij deed dit in reactie op de motivering in de schriftelijke afwijzing van de schade.

 

Reageer op dit artikel