nieuws

Verruiming ‘arbeidsongevallen’ in zakenpakket Aegon

Archief

Aegon heeft zijn Zakenpakket vernieuwd en daarin een zeer uitgebreide aansprakelijkheidsdekking opgenomen, waarbij arbeidsongevallen van medewerkers altijd gedekt zijn, ook al is de werkgever niet direct aansprakelijk.

Verruiming ‘arbeidsongevallen’ in zakenpakket Aegon

Het doel van de nieuwe aansprakelijkheidsmodule is de schade van werknemers te vergoeden als hen een arbeidsongeval overkomt waaraan de werkgever niet schuldig is, zoals bijvoorbeeld: een medewerker fietst van de ene vestiging naar de andere vestiging en raakt betrokken bij een verkeersongeluk. Een ander voorbeeld: een medewerker snijdt zich tijdens het maken van de lunch en raakt hierdoor langdurig of zelfs blijvend arbeidsongeschikt.
Wie aansprakelijk is voor de schade, is in deze situaties vaak lastig vast te stellen. Op grond van de uitgebreide aansprakelijkheidsdekking krijgt de werknemer altijd zijn schade vergoed (tot de verzekerde som).
Aegon stelt verder: "Wij kijken samen met het intermediair één keer per jaar of  het pakket nog aansluit bij de wensen van de klant."

Reageer op dit artikel