nieuws

Van Vledder volgt Mourits op bij Sivi

Archief

Roeland van Vledder (ASR Nederland) neemt bij het standaardisatie-instituut Sivi de voorzittershamer over van Niels Mourits. Mourits is vier jaar voorzitter geweest.

Van Vledder volgt Mourits op bij Sivi

Mourits kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn voorzitterschap. "De implementatie van standaarden is onvoldoende van de grond gekomen", zegt hij in de jongste Sivi Nieuwsbrief. Mourits betreurt het dat Sivi wordt vereenzelvigd met de GIM. "De acceptatie van de Generieke Interface Manager (GIM) is achtergebleven en dus werd ook de missie van het Sivi als mislukt beschouwd, maar zo ligt dat natuurlijk niet. De voorwaarden zijn duidelijk gecreeërd door Sivi maar onvoldoende opgepakt door de bedrijfstak."
Mourits verwacht dat binnen drie jaar de keten is doorgetrokken naar de consument. "Ook in die ontsluiting van de klantkant kunnen standaarden een heel wezenlijke bijdrage leveren. Het is algemeen bekend dat ik vanuit de diverse functies waarin ik actief ben, benadruk dat het intermediair onevenredig veel inspanning levert op de administratie en dat beter geöliede processen dus van essentieel belang zijn."

Reageer op dit artikel