nieuws

Toch schadevergoeding afgebrande motorenzaak

Archief

De verzekeraars AXA (nu Reaal) en Aegon moeten van de rechter de brandschade vergoeden die een motorenzaak in het Drentse Nijeveen eind november 2004 opliep. Op een zondagmiddag brandde een groot deel van de showroom van Wim ter Braake af. Volgens de betrokken brandverzekeraars was er sprake geweest van brandstichting.

Toch schadevergoeding afgebrande motorenzaak

AXA en Aegon hebben van de rechtbank in Assen de gelegenheid gekregen om te bewijzen dat de eigenaar zelf de hand in het afbranden van zijn bedrijf had gehad; de man was in de showroom bezig geweest op het moment dat de brand uitbrak. Er zijn onder anderen buren, brandweerlieden en politieagenten als getuigen gehoord, onder meer door onderzoeksbureau Biesboer. Ter Braake liet zich destijds onder meer bijstaan door contra-expert Krantz & Polak, die op zijn beurt branddeskundige Fred Vos inschakelde.
Conclusie van de rechter is dat de verzekeraars circa € 2,3 mln aan opstal-, inventaris- en bedrijfsschade vergoeden. Zij hebben aangedrongen op een nader onderzoek door deskundigen. De rechtbank Assen vindt dat er onvoldoende grond is om verzekeraars toe te laten bewijs door middel van deskundigen te leveren.

Reageer op dit artikel