nieuws

Stamgast Rob Timmermans

Archief

Rob Timmermans van Impact Makelaardij & Hypotheken (Wijchen) is tijdens het congres ‘De Hypotheekadviseur’ verkozen tot ‘Erkend hypotheekadviseur van het jaar’.

 

Wat is je achtergrond?

Ik ben geboren op 15 september 1963 en getogen in Geleen. Mijn vader heeft BLG nog opgericht, maar toen ik elf jaar oud was vertrok hij. Mijn moeder heeft in haar eentje vijf kinderen opgevoed. Op mijn achttiende ging ik naar de politieschool in Horn.

 

Wat was je mooiste jeugdvakantie?

Op mijn negentiende ben ik op mijn motor door heel Europa getrokken met achterop de motor een koffer, een tentje en wat pannen. Op de meeste campings waren speciale motorgedeelten. Ik trok van camping naar camping en heb veel gefeest, vooral in Barcelona.

 

Met welk dier voel je je het meest verbonden en waarom?

Wij hebben altijd honden gehad, van Berner Sennens tot teckels. Honden zijn onvoorwaardelijk trouw en altijd vrolijk. Met honden voel ik mij erg verbonden.

 

Voor welk beroep was je eigenlijk voorbestemd en waarom ben je daar niet in terechtgekomen?

Ik was voorbestemd politieman te worden en dat ben ik ook twaalf jaar geweest (wachtmeester bij de Rijkspolitie). Ik heb een fantastische tijd beleefd bij de politie en heb daar ook mijn vrouw ontmoet. Zij werkte bij de gemeentepolitie.

 

Wie is de bekendste persoon met wie je in de klas hebt gezeten?

Ik heb op de lagere school in de klas gezeten bij Carla Kleintjes, lange tijd succesvol aanvoerder van het Nederlands handbalteam. Op de middelbare school bij Robert en Marc Delissen. Zij speelden jaren in het Nederlands hockeyteam, Marc als aanvoerder.

 

Waarvan heb je de laatst keer kippenvel gekregen?

Tijdens een concert van Marco Borsato zong Do haar nummer ‘Heaven’. Wat heeft die meid een fantastische stem.

 

Wat is je leukste of meest bijzondere hobby?

Ik voetbal nog actief op het veld (AWC 7) en in de zaal (bedrijfscompetitie). In de zaal speel ik in een team met mijn beide zoons en hun vrienden. Erg Leuk.

 

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken?

Mijn vrouw mag mij ’s nachts voor alles wakker maken. Maar ook voor een potje poker blijf ik wakker tot diep in de nacht.

 

Welk land kies je bij gedwongen emigratie?

Niet alleen bij gedwongen, maar ook bij vrijwillige emigratie: Dubai. De mensen zijn erg gastvrij, het klimaat is heerlijk en de gebouwen en projecten prachtig.

 

Wat vond je het mooiste sportmoment aller tijden?

In mijn jeugd was ik PSV-fan, omdat Jan van Beveren daar toen keepte. In 1978 won PSV in Eindhoven de UEFA-cup van Bastia met 3-0. Ik was daar bij.

 

Wat is jouw beste sportprestatie ooit?

Toen ik voetbalde in de A1 bij SV Kluis in Geleen waren we dat jaar ongeslagen, vijf wedstrijden voor het einde van het seizoen, kampioen.

 

Wat was jouw slechtste beslissing/grootste blunder ooit?

Ik was vroeger nogal impulsief in mijn beslissingen. Ik heb van de ene dag op de andere ontslag genomen bij de politie, zonder dat ik op dat moment ander werk had. En¼ zonder overleg met mijn vrouw. We hebben toen een aantal zware maanden gekend, waarbij we zelfs geld moesten lenen om rond te komen.

 

Van wie of wat heb je zakelijk het meest geleerd?

Ik ben zo’n vijftien jaar geleden in Engeland naar een seminar van Anthony Robbins geweest, een goeroe op NLP-gebied. Aan het einde van het weekend was mijn accu opgeladen voor de rest van mijn leven.

 

Op welk commercieel/zakelijk succes heb je voor het laatst een champagnefles geopend?

Uiteraard op het behalen van de titel ‘Hypotheekadviseur van het jaar’.

 

Je hebt onverwacht een dag vrij. Wat ga je doen?

"Werken!", roept mijn vrouw op de achtergrond. Ik denk dat ze gelijk heeft. Als ondernemer heb je nooit onverwacht een dag vrij, ik heb altijd nog wel wat te doen.

 

Waar heb je een uitgesproken hekel aan?

Winkelen. De hele dag door tientallen winkels lopen en kleren passen om uiteindelijk iets te kopen in de eerste winkel.

 

Wat in de branche had je liever willen missen?

Verkopers.

 

Reageer op dit artikel