nieuws

SOS-arts klaagt over verzekeraars bij NMA

Archief

Initiator Arnold Verhoeven van SOS-arts, een dienst naar Frans voorbeeld waarbij 24 uur per dag een huisarts voor een huisbezoek kan worden opgeroepen, stapt naar mededingingsautoriteit NMA omdat hij zijn initiatief, dat gefinancierd zou moeten worden uit de aanvullende verzekering, gefrustreerd ziet door de zorgverzekeraars en De Nederlandse Zorgautoriteit (NZA).

SOS-arts klaagt over verzekeraars bij NMA

De NZA en de minister van VWS hadden al groen licht gegeven aan de start van SOS-arts als innovatieproject, dat is ontstaan uit onvrede over de afnemende bereidheid van huisartsen om huisbezoeken te verrichten. Op voorstel van de NZA zou daarvoor met minstens één verzekeraar een overeenkomst nodig zijn. De NZA besloot echter het eigen voorstel vanwege 'grote onrust onder de verzekeraars' van tafel te halen. "Om te voorkomen dat in de toekomst misschien toch een verzekeraar een contract zou willen aangaan, heeft de NZA de voorwaarde van een contract met één verzekeraar veranderd in een contract met alle verzekeraars", aldus Verhoeven. Hij beticht de zorgverzekeraars van kartelvorming en achterkamertjespolitiek en verwijt de NZA zich te laten manipuleren door de verzekeraars.

Reageer op dit artikel