nieuws

Prijsverschillen lopen op bij inboedelpolissen

Archief

De premies die consumenten betalen om hun inboedel te verzekeren, lopen flink uiteen.

 

Het prijsverschil tussen de goedkoopste en de duurste inboedelverzekering bedraagt gemiddeld 123 %, aldus Vergelijkingssite.nl, dat heeft becijferd dat een gezin op een inboedelverzekering tot _ 100 per jaar zou kunnen besparen.

 

  &nbspVerzekeringssite onderzocht dertig inboedelverzekeraars op basis van het profiel van een gezin met kinderen woonachtig in een vierkamerappartement met een inboedelwaarde van _ 49.000 (waarvan _ 1.000 aan sieraden en _ 4.900 aan apparatuur). Daarbij werd uitgegaan van vier regio’s en twee dekkingsvormen: extra uitgebreid en allrisk. Opmerkelijk was dat in zes van de acht situaties Delta Lloyd-dochter De Nationale als voordeligste keus uit de vergelijkingen kwam. Ook Turien en de ANWB scoorden goed.

 

Reageer op dit artikel