nieuws

Paul Klijn directeur taxatie-instituut NWWI

Archief

Paul Klijn is benoemd tot directeur van het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI), dat per 1 juli van start gaat. Het NWWI is een branchebreed initiatief dat zekerheid en transparantie wil bieden over de waarde van woningen en streeft naar een gezonde prijs-kwaliteitsverhouding van taxaties.

Paul Klijn directeur taxatie-instituut NWWI

Paul Klijn was tot vorige week mededirecteur van serviceprovider InterFinanceNed. Het NWWI ziet erop toe dat taxaties volgens duidelijke richtlijnen tot stand komen en heeft daar een eigen methode voor ontwikkeld. Het NWWI-taxatierapport wordt geaccepteerd door alle geldverstrekkers en de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen. Het rapport is te gebruiken voor alle soorten hypotheken, verbouwing en aan- en verkoop van de woning.
De oprichting van het NWWI is een initiatief van de makelaarsorganisaties NVM en VBO, de Organisatie van Financiële Dienstverleners(OVFD), ABN Amro Hypotheken Groep, Obvion en Achmea Hypotheekbank. SNS Bank, Argenta en Rabobank Rotterdam bereiden hun samenwerking met het NWWI voor. Met andere geldverstrekkers vinden op dit moment gesprekken plaats.

Reageer op dit artikel