nieuws

Onzekerheid rond pensioenen

Archief

Het Nederlandse pensioenstelsel is een zeepbel en staat op het punt om te knappen. Alleen de sector wil het zelf nog niet weten. De pensioenbesturen, vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers zullen die boodschap snel en eerlijk over de bühne moeten brengen. Jongeren zullen het anders niet langer pikken dat ze moeten opdraaien voor een voorziening waar ze zelf niet meer van kunnen profiteren, bericht De Telegraaf.

Onzekerheid rond pensioenen

Die keiharde boodschap klonk gisteren op een bijeenkomst van Netspar, een denktank die zich bezighoudt met vraagstukken van de oudedagvoorziening. Deskundigen, onder wie de hoogleraren Lans Bovenberg en Arnoud Boot, roepen al jaren dat de zekerheden die de pensioenfondsen voorspiegelen nergens op gebaseerd zijn.

Nu al zijn de dekkingsgraden van pensioenfondsen te laag en wordt een deel van de pensioenen betaald uit de premies die nu worden afgedragen. Een soort piramidespel dus, vinden de kenners. De kans dat deze situatie voortduurt is aanzienlijk, omdat de crisis nog niet uitgeraasd is en de dekkingsgraden onder druk blijven staan.

(De Telegraaf, pag. 22)

 

 

Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:

 

‘Fonds moet investeren’

(De Gelderlander, pag. 12)

 

Makelaarsland stort zich nu ook op verhuur van woningen

(Algemeen Dagblad, pag. 17; Het Financieele Dagblad, pag. 14)

 

Nepmail lokt ING-klanten

(Algemeen Dagblad, pag. 15)

 

Votron aan kop in top 10 'schandalen' om beloning

(Het Financieele Dagblad, pag. 2)

 

‘Verplicht financiële bijsluiter voor beleggingsproducten’

(De Volkskrant, pag. 7)

 

Snelle denker komt Bos helpen met banken

(Het Financieele Dagblad, pag. 2)

 

Nieuwe kapitaalinjectie ABN Amro irriteert Kamer

(Algemeen Dagblad, pag. 17)

Reageer op dit artikel