nieuws

Onderlinge ‘s-Gravenhage verlaagt rekenrente

Archief

Levensverzekeraar Onderlinge ‘s-Gravenhage verlaagt per 10 juli de rekenrente van 3% naar 2,5%. De maatschappij wijst op de structureel lage marktrente en verwacht dat het nog lange tijd zal duren voordat een duurzaam herstel optreedt”. “Met deze maatregel wordt ook voor nieuwe generaties deelnemers zekerheid op lange termijn gewaarborgd”, motiveert algemeen directeur Pieter Loyson.

Onderlinge ‘s-Gravenhage verlaagt rekenrente

De Onderlinge 's-Gravenhage vindt dat in tijden van onzekerheid extra prudente uitgangspunten moeten worden gehanteerd. Daarbij wordt in herinnering geroepen dat toezichthouder DNB tien jaar geleden de rekenrente voor levensverzekeraars van 4% naar 3% verlaagde. "Sinds 2003 fluctueert de lange rente in een bandbreedte van circa 0,2% tot 1,5% boven de rekenrente van 3%", aldus de onderlinge, die vervolgens opmerkt: "Wij geven als een van de weinige verzekeraars een garantie gedurende de gehele looptijd (maximaal 45 jaar) van de polis".

Tevens wordt de meest recente sterftetafel (GBM/V 00-05) ingevoerd."Dit heeft tot gevolg dat de prijs van een risicocomponent daalt."

Reageer op dit artikel