nieuws

Omzetdaling internetverzekeren betwist

Archief

Diverse marktpartijen betwisten dat de omzet uit internetverzekeren vorig jaar zou zijn teruggelopen. Die daling blijkt uit onderzoek van Blauw Research , waarin een omzetdaling van € 385 mln tot € 367 mln wordt geconstateerd, ondanks de opkomst van nieuwe aanbieders als Ditzo en Allsecur.

Omzetdaling internetverzekeren betwist

De twee meest bekende internetvergelijkers en tevens tussenpersonen, Independer en de Verzekeringssite, zeggen zich niet in de cijfers van Blauw te herkennen. "Onze groei lag in 2008 rond de 30%", aldus Independer-directeur Edmond Hilhorst. Namens de Verzekeringssite geeft Erik Hordijk een soortgelijk geluid af. "Over 2008 hebben wij een omzetstijging van 44% gerealiseerd. Het eerste kwartaal van dit jaar groeien we met 20%. Wij zien alleen maar een stijging."
Onderzoeksbureau GFK noemt de marktschatting online verzekeren van Blauw "twee keer te laag". Volgens GFK is het volume van via internet gesloten verzekeringen (exclusief koopsompremies) juist met meer dan 15% gestegen. Het marktaandeel is zelfs met ruim 25% toegenomen. "Dit komt omdat het totale marktvolume aan nieuwe productie voor het eerst sinds mensenheugenis is gedaald", aldus Eric Landwaart van GFK.
Zijn bureau baseert zich louter op marktonderzoek onder consumenten. Blauw combineert gegevens van 1.500 consumenten met productiecijfers van leden van Thuiswinkel.org, waaronder Centraal Beheer, FBTO, Ohra, Izio, Lancyr, Proteq, Univé, Hema en Verzekeringssite.

Reageer op dit artikel