nieuws

Omzet Paerel komt op stoom

Archief

Risicotarief gaat na de zomer omlaag

 

De verkoopcijfers van Paerel Leven beginnen een stijgende lijn te vertonen: in april is de volledige jaaromzet van 2008 geëvenaard. De maatschappij heeft onlangs Ebbo de Jong benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen.

 

De Jong (63) is voorheen werkzaam geweest bij onder meer Zwolsche Algemeene, AXA, Obvion en ELQ. Hij neemt in de raad van commissarissen de plaats in van Kees Molenaar; andere commissarissen zijn Paerel-aandeelhouder Jan Kluft en Eugène Lemmens. "Paerel is een maatschappij die geen verleden heeft en ik vind het leuk om te denken in nieuwe alternatieven", zegt De Jong.

 

  &nbspPaerel richt zich dit jaar op het vergroten van de verkoop. "De omzet komt langzaam op gang", stelt de maatschappij in het jaarverslag. De brutopremieomzet is vorig jaar weliswaar ruim vervijfvoudigd tot _ 3,4 (0,6) mln, maar Paerel is pas in september 2007 actief geworden. Koopsommen waren vorig jaar goed voor _ 3,0 (0,6) mln aan premies; periodieke premies brachten _ 0,42 (0,04) mln in het laatje.

 

  &nbsp"Dit jaar gaat het tot nu toe erg goed", vult directielid Ansfried Snijders aan. "We hebben in het eerste kwartaal de omzet van vorig jaar geëvenaard en in april is dat nog eens gebeurd." Volgens Snijders is dat te danken aan de nieuwe commercieel directeur Michel van den Akker, met wie hij begin dit jaar de directie overnam van Hans Brandwijk en Jan Overberg. "Van den Akker is puur gericht op verkoop. Brandwijk en Overberg hadden vooral als taak het opbouwen van het bedrijf en zorgen dat achter de schermen alles liep. Daarin zijn ze geslaagd, maar de omzet bleef achter bij het gewenste niveau."

 

Aanpassingen

  &nbspNa de zomer komt Paerel met enkele productaanpassingen. "We gaan ons risicotarief aanscherpen en onze rokerslijfrente aanpassen. Die kan nu alleen worden gesloten op twee levens, waarbij beide verzekerden roken. Dat wordt straks ook mogelijk als één van beiden rookt." De levensverzekeraar is inmiddels verhuisd van Lelystad naar het pand van de Paerel Groep in Amsterdam.

 

Reageer op dit artikel