nieuws

NN-topman Friese gaat ook RVS leiden

Archief

Het takenpakket van Lard Friese, directievoorzitter van Nationale-Nederlanden en tevens ceo van de ING-divisie Intermediair, is deze week uitgebreid met de aansturing van loondienstverzekeraar RVS. Friese is namelijk tevens ceo van ING Insurance Benelux geworden. Daartoe behoort naast RVS nog ING Belgium en het onderdeel Variable Annuities Europe.

NN-topman Friese gaat ook RVS leiden

Voor de laatste twee onderdelen wordt per 1 juli Erik van den Eynden eerstverantwoordelijk. De Belg keert daarmee terug naar zijn thuisland en verlaat derhalve NN. Hij trad daar anderhalf jaar geleden aan als directeur Marketing & Sales. Een opvolger in die functie heeft NN nog niet benoemd.
In de raad van bestuur van ING neemt Hans van der Noordaa de verantwoordelijkheid van ING Insurance Europe over van Jacques de Vaucleroy. Volgens ING zijn de benoemingen in lijn met de "aangescherpte strategie om meer samenhang aan te brengen tussen de verschillende activiteiten en tegelijkertijd de complexiteit van de organisatie te verminderen door over te gaan naar een structuur met een Bank-divisie en een Verzekeringen-divisie". 

Reageer op dit artikel