nieuws

NN-topman Friese gaat ook RVS leiden

Archief

Het takenpakket van Lard Friese, directievoorzitter van Nationale-Nederlanden en topman van de ING-divisie Intermediair, is uitgebreid met de aansturing van onder meer loondienstverzekeraar RVS.

 

Friese is namelijk tevens topmanvan ING Insurance Benelux geworden. In 2007 verhuisde RVS van de divisie Retail naar dit onderdeel van ING. Daartoe behoort verder nog ING Belgium en het onderdeel Variable Annuities Europe.

 

  &nbspVoor de laatste twee onderdelen wordt per 1 juli Erik van den Eynden eerstverantwoordelijk. De Belg keert daarmee terug naar zijn thuisland en verlaat derhalve NN. Hij trad daar anderhalf jaar geleden aan als directeur Marketing & Sales, als opvolger van Frits van Bruggen, die inmiddels ING heeft verlaten. Een nieuwe commercieel eindverantwoordelijke heeft NN nog niet benoemd.

 

  &nbspIn de raad van bestuur van ING neemt Hans van der Noordaa de verantwoordelijkheid van ING Insurance Europe over van Jacques de Vaucleroy. Volgens ING zijn de benoemingen in lijn met de "aangescherpte strategie om meer samenhang aan te brengen tussen de verschillende activiteiten en tegelijkertijd de complexiteit van de organisatie te verminderen door over te gaan naar een structuur met een bankdivisie en een verzekeringendivisie".

 

de kredietcrisis.

Reageer op dit artikel