nieuws

Nieuwe opzet AssurMada bevalt goed

Archief

De schaar van Millenaar 

Bij de recente uitreiking van de branchebrede verzekeringsonderscheidingen Gouden Schilden werd niet alleen maar de loftrompet gestoken over het prijzenfestival. Hypotheker-directeur Bas Millenaar, zelf overigens genomineerd voor de titel 'Adviesorganisatie van het jaar', plaatste in een vraaggesprek met presentatrice Anita Witzier een kritische kanttekening. Hij verbasterde de naam van de prijzen tot een kleermakerswerktuig: "Het is mooi dat de branche elkaar hier van die gouden scharen geeft, maar ik mis de consument een beetje in het hele verhaal. Voor mij is de waardering door de klant het belangrijkste."
 
Hoogkamer & van Moll beste bij jeu de boules 

Hij staat pontificaal op de balie bij Hoogkamer & van Moll Financiële Diensten. Het team van dat kantoor heeft namelijk het Open Noordhollandsche Jeu de Boules Kampioenschap in de wacht gesleept. Dus is de Cup-met-de-Grote-Oren te bewonderen in de Dorpsstraat van Aarle-Rixtel.
Het team bestond uit Wim en Nellie Hoogkamer, Bart Krause en Hetty van de Poel. Jos Rovers van FDC Eindhoven was gekroond als de beste individuele, terwijl San Engel van het gelijknamige kantoor uit Boekel de poedelprijs mocht komen ophalen.
Het toernooi werd voor de zesde achtereenvolgende keer door de Noordhollandsche georganiseerd in samenwerking met de Pétanquevereniging 'Littie of littie nie' uit Helmond.
 

'AFM schrapte als eerste inschrijving Hans Dijkstal'
"Ik wil dat toch wel 's een keer meemaken, dat er tomaten naar het podium worden gegooid." Zo reflecteerde Arthur Docters van Leeuwen zijn eigen toespraak tijdens het congres van De Hypotheekadviseur. Daar stelde de man die tussen 1999 en 2007 bestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) was, dat de AFM helemaal niet op het toezicht op financiële dienstverleners zat te wachten. De AFM wilde die verantwoordelijkheid liever aan banken en verzekeraars toedelen. "Maar u bent het zelf geweest die ons ervan bewust heeft gemaakt dat u een geheel zelfstandige positie in de markt inneemt."
Volgens Docters van Leeuwen hamerden de intermediairorganisaties daarbij altijd op twee grote pluspunten van het intermediair: de nabijheid en het vertrouwen van de klant. "Precies de twee hoofdkenmerken van een oplichter", concludeerde de voormalige AFM-topman.
Volgens hem was de doelgroep in eerste aanleg zeer onduidelijk voor de toezichthouder. "Niemand wist hoeveel 't er waren en wat ze precies allemaal deden. Bij de SER waren er wel 23.000 ingeschreven. Van één was duidelijk dat die kon worden doorgehaald: Hans Dijkstal. Hij liet dat in Den Haag in iedereen weten die 't maar horen wilde." De VVD-politicus had die inschrijving lange tijd voor een oude assurantieportefeuille van zijn vader.

Reageer op dit artikel