nieuws

NBVA-leden krijgen makkelijker toegang tot DAK

Archief

De NBVA en intermediairscollectief DAK hebben afgesproken dat NBVA-leden eenvoudiger en sneller het ballotageproces van DAK mogen doorlopen. Hierdoor kan deze procedure binnen drie weken worden afgerond. De werkwijze zal op 1 juli ingaan.

NBVA-leden krijgen makkelijker toegang tot DAK

"Omdat de NBVA al een omvangrijke ballotage heeft uitgevoerd, is een nieuwe fysieke ballotage door ons niet meer nodig", aldus DAK. Wel worden er telefonisch inlichtingen ingewonnen. DAK hecht grote waarde aan de financiële component. Kandidaatleden moeten over voldoende solvabiliteit, liquiditeit en rentabiliteit beschikken en dit kunnen aantonen via recente jaarstukken. Op dit vlak zullen NBVA-leden wel de gebruikelijke informatie moeten verstrekken, aldus DAK. Bij twijfel zal er alsnog een fysieke ballotage worden uitgeschreven. Ook startende kantoren kunnen – onder voorwaarden – lid worden van DAK. Een kantoor dat korter dan een jaar actief is, kan een voorlopige aanstelling krijgen op basis van onder meer het ondernemingsplan en de begroting.

Reageer op dit artikel