nieuws

NBVA: ‘Aanbieders zullen met weemoed terugkijken’

Archief

“Wanneer het intermediair invulling geeft aan zijn nieuwe onafhankelijke positie, zal de aanbieder nog wel eens met weemoed terugdenken aan vroeger.” Dat zei NBVA-voorzitter Rob Groenemeijer vandaag bij het honderdjarig bestaan van de brancheorganisatie. “Vroeger, toen hij met bonussen, samenwerkingsvoorwaarden en marketing- en salesondersteuning grip had op ‘zijn verkoopkanaal’.”

NBVA: ‘Aanbieders zullen met weemoed terugkijken’

Volgens Groenemeijer komt het intermediair onafhankelijker uit de huidige storm dan zij ooit is geweest. "En, let op, dan heb ik het niet over de onafhankelijkheid waarmee u adviseert. Die stond en staat immers buiten kijf. Nee, ik heb het over uw onafhankelijke positie als ondernemer", zo hield hij de NBVA-leden voor.
De aanbieders hebben volgens hem al duidelijk voor zichzelf gekozen. Hoewel dat volgens de NBVA-voorman "niet getuigt van loyaliteit", is het ook duidelijk "dat aanbieders niet echt aan uw product komen: uw advies, uw service, uw aandacht voor de klant tasten ze als het erop aan komt niet aan met hun initiatieven".
De NBVA-voorzitter vindt dat assurantiekantoren op hun beurt de prestaties van verzekeraars zwaar moeten laten meewegen in hun advies. "Als de operationele processen van een bepaalde verzekeraar zo'n puinhoop zijn dat zij voor uw klanten te hoge bijkomende kosten opleveren, omdat u al uw extra werkzaamheden voortaan direct moet doorbelasten, zoek dan een andere verzekeraar die zijn zaken wel op orde heeft!"

Reageer op dit artikel