nieuws

Narim wil meer bevoegdheden expert bij schadeafhandeling

Archief

Ook centrale rol

 

bij regeling

 

uitbetaling

 

Na de zomer start de Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs (VNAB) een proef om de efficiency rond schadeafhandeling van brand- en bedrijfsschades tot _ 100.000 te verbeteren door uitbreiding van de verantwoordelijkheden van experts.

 

De proef volgt op een voorstel van de Narim, de Nederlandse Associatie van Risk en Insurance Managers. Volgens de werkgroep Claims Management van de Narim duurt de periode tussen het moment van schade en de uiteindelijke afwikkeling ervan veel te lang, mede door de splitsing van verantwoordelijkheden tussen diverse schakels in het proces. Verbetering zou kunnen worden bereikt door meer transparantie en door één partij in de afhandeling van een claim de leiding te geven.

 

  &nbsp"Het lijkt ons zinvol de verantwoordelijkheid van de expert uit te breiden met zaken als de verklaring van de aanwezigheid van dekking, het vaststellen van het schadebedrag en het betaalbaarstellen van dit bedrag", aldus de Narim. Ook wordt gepleit om verzekerden meer inzicht te geven in de voortgang van het proces, door ze toegang te geven tot het elektronische Assurantie Beurs Systeem, e-ABS.

 

  &nbspDe voorstellen van de Narim-werkgroep vonden gehoor bij de VNAB, die na de zomer een proef zal starten om de nieuwe werkwijze in de praktijk te testen, aldus VNAB-voorzitter Rolf van der Wal.

 

Reageer op dit artikel