nieuws

Mkb sluit minder schadeverzekeringen

Archief

Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf hebben in vergelijking met vorig jaar minder schadeverzekeringen gesloten, blijkt uit onderzoek van Intomart/GfK in opdracht van Allianz. Minder dan de helft van de pas begonnen mkb’ers heeft een schadeverzekering gesloten.

Mkb sluit minder schadeverzekeringen

Van de 300 respondenten geeft 64% aan een of meer schadeverzekeringen voor zijn bedrijf te hebben gesloten; vorig jaar had nog 74% een schadepolis. De daling is het sterkst bij de bedrijven met twee tot negen medewerkers: daar is het aandeel bedrijven met een schadeverzekering gedaald van 92% naar 73%. Bij de grotere mkb-bedrijven is de verzekeringsgraad juist toegenomen: daar is nu 88% (83%) verzekerd tegen schade.
Voor het sluiten van verzekeringen maakt nog steeds grofweg driekwart gebruik van een adviseur, waarbij het assurantiekantoor nog steeds het meest in trek is: 66% (63%) van de mkb'ers kiest voor een zelfstandig kantoor.

Reageer op dit artikel