nieuws

Menzis vreest voor kleine zorgverzekeraars

Archief

Ruben Wenselaar, financieel topman van Menzis, vreest voor het voortbestaan van de kleine zorgverzekeraars. “Zij krijgen het lastig in het huidige financiële stelsel”, aldus Wenselaar in het relatieblad van actuarieel adviesbureau Watson Wyatt.

Menzis vreest voor kleine zorgverzekeraars

"Dat komt niet omdat ze niet goed presteren, maar door het financieringsstelsel en door de hoge solvabiliteitseisen", aldus Wenselaar. Hij is van mening dat de verevening veel sneller inzicht moet geven in de risico's. "Het zou ideaal zijn als het vereveningsmodel aan de voorkant zó betrouwbaar is, dat je geen nacalculatie meer nodig hebt. Want juist die nacalculatie is één grote blackbox. Die risico's kun je je als kleine zorgverzekeraar niet permitteren", meent Wenselaar. "En dan moeten ze ook nog aan dezelfde eisen – Solvency II en toezicht – voldoen als de grote verzekeraars. Hun lasten wegen dus relatief zwaarder." Wenselaar zou het betreuren als de kleine zorgverzekeraars verdwijnen. "Ze presteren goed en het zorgt voor een gezonde concurrentie."

Reageer op dit artikel