nieuws

Legal ontslaat 10% personeel

Archief

Bij Legal & General zijn zeventien van de 180 medewerkers ontslagen als gevolg van de slechte marktomstandigheden. "We hebben de tering naar de nering gezet", zegt algemeen directeur Arno Dolders.

 

Van de 27 accountmanagers zijn er zeven verdwenen. "De ontslagen zijn over de hele organisatie verdeeld. Als je naar de kwartaalcijfers van de individuele levenmarkt kijkt, zie je dat er nog geen verbetering zichtbaar is. Wij verwachten ook dit en volgend jaar nog een slechte markt." Dolders denkt dat Legal met de recente inkrimping weer voor langere tijd vooruit kan. "We hebben een kleine organisatie en nooit veel externe medewerkers gehad. Snijden doet dan altijd pijn."

 

  &nbspDe in beleggingsverzekeringen gespecialiseerde maatschappij uit Hilversum heeft het volgens Dolders wel relatief goed gedaan in het eerste kwartaal, dat marktbreed een productiedaling van 21% laat zien, waarvan 51% in het segment unit linked: "We outperformen de markt met 18%." Dat betekent nog altijd dat de omzet met een derde is teruggelopen. In beleggingsverzekeringen had Legal vorig jaar een marktaandeel van 17%.

 

Reageer op dit artikel