nieuws

Inkoopbedrijf Dante d’Oro failliet De rechtbank in Zwolle heeft

Archief

het faillissement uitgesproken over hypotheekinkoopcombinatie Dante d’Oro

De Almeerse serviceprovider richtte zich in hoofdzaak op bijzondere hypotheekklanten, zoals ondernemers, zzp’ers en freelancers. Een jaar geleden meldde directeur Wilco van der Maas nog dat 32 nieuwe kantoren zich bij de inkoopcombinatie hadden aangesloten. Het bedrijf kende toen 315 aangesloten intermediairbedrijven, had elf medewerkers in dienst en draaide met gemiddeld vijftig hypotheken per maand een omzet van _ 300 mln. Het faillissement is volgens Van der Maas het vervelende gevolg van een discussie met Falcon en Interlloyd. "Dante mocht niet langer de levensverzekering onder eigen label leveren, wat leidde tot heel veel terugboekingen. De bedoeling was toen om de portefeuille te verkopen maar daar wilde Interlloyd niet aan meewerken." Volgens Van der Maas was Dante d’Oro in december al gestopt als serviceprovider en had het geen personeel meer in dienst. "Met het stopzetten van de bonusprovisie was er ook geen toekomst meer voor een inkoopcombinatie à la Dante", meent Van der Maas. Inmiddels is Van der Maas al sinds juni vorig jaar actief met het Nederlands Financieel Centrum Ondernemingen (NCFO), een intermediairbedrijf dat ondernemingen voorziet van bedrijfsfinancieringen. "Het is uithuilen en opnieuw beginnen", aldus Van der Maas onderweg naar zijn vakantieadres.

Reageer op dit artikel