nieuws

Ingreep aanvullende polissen lonend voor verzekeraar ONVZ

Archief

Zorgverzekeraar ONVZ heeft het jaar 2008 afgesloten met een winst van _ 28,7 mln. Een jaar eerder werd nog een verlies van _ -4,7 mln geleden.

 

Op de basisverzekering moest ONVZ nog wel een negatief resultaat voor lief nemen van _ -2,8 (+16,5) mln. Maar de ingrepen in de aanvullende ziektekostenverzekeringen sorteerden veel effect.

 

  &nbsp"Het verlies op de basisverzekering is voor een groot deel te verklaren, doordat wij daar een beleggingsverlies van ongeveer _ 12 mln hebben afgeboekt. Daarnaast hebben wij op de basisverzekering inderdaad wat minder gepresteerd afgelopen jaar", aldus een woordvoerder.

 

  &nbspHet resultaat op de aanvullende polissen is aanzienlijk verbeterd en uitgekomen op _ 31,8 (-20,5) mln. "Tot eind 2007 hadden wij geen beschreven polisvoorwaarden, waardoor iedereen alles kon claimen. Nu hebben we wel de polisvoorwaarden beschreven, waardoor het resultaat op de aanvullende polissen is verbeterd."

 

  &nbspDe verzekeraar boekte een omzet van bijna _ 804 (810) mln. ONVZ heeft 375.000 verzekerden in de boeken. De solvabiliteit van de Houtense verzekeringsmaatschappij (zowel basis als aanvullend) bedraagt bijna 170% (121%).

 

Reageer op dit artikel