nieuws

ING mag geen hele wijken afschrijven

Archief

Bank-verzekeraar ING mag niet langer weigeren brand- en inboedelverzekeringen af te sluiten voor mensen in slechte wijken. Als het concern daar toch mee doorgaat, komt er een wettelijk verbod, dreigt regeringspartij CDA.

ING mag geen hele wijken afschrijven

“Ook al zijn verzekeraars commerciële bedrijven, ze hebben wel een maatschappelijke verantwoordelijkheid,” vindt CDA-Kamerlid Elly Blanksma. “Hele groepen mensen zo maar uitsluiten, kan niet. De ING wil alleen de krenten uit de pap.”
Enkele jaren geleden ontstond ophef toen banken klanten selecteerden op postcode bij het verstrekken van een hypotheek. Bewoners van wijken met een gemiddeld laat inkomen, kregen er vaak geen. Het toenmalige kabinet sloot een convenant af met de sector om daar een eind aan te maken.
(Algemeen Dagblad, pag. 7)
 
PvdA: ING mag niemand uitsluiten van verzekering
(Trouw, pag. 12)
 
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Achterstand hypotheken VS naar record
(Het Financieele Dagblad, pag. 5)
 
Zorgplicht onder de loep na madoff-fraude
(Het Financieele Dagblad, pag. 15)

Reageer op dit artikel