nieuws

Independer gaat rapportcijfer hypotheekadviseur tonen

Archief

Huizenkopers kunnen binnenkort bij Independer online vooraf toetsen hoe het hypotheekadvies van hun adviseur beoordeeld wordt. De online bemiddelaar gaat door klanten gegeven rapportcijfers aan hypotheekadviseurs melden op de site.

Independer gaat rapportcijfer hypotheekadviseur tonen

Arthur Docters van Leeuwen, voormalig topman van de AFM, lanceerde afgelopen dinsdag tijdens het congres 'De Hypotheekadviseur' het idee dat tussenpersonen een rapportcijfer zouden moeten krijgen. Independer meldt nu dat het sinds mei mogelijk is online een beoordeling en een rapportcijfer te geven over hoe de klant de kwaliteit van een individuele hypotheekadviseur beleeft. De site zegt al ruim 2.300 beoordelingen van consumenten te hebben ontvangen. Als er voldoende waarnemingen per adviesorganisatie zijn, worden die rapportcijfers ook getoond op de site. AFM-woordvoerder Martijn Pols noemt het initiatief "prima". Ook Vereniging Eigen Huis is positief.

Reageer op dit artikel