nieuws

‘Huis voor een huis’ nu ook bij ING

Archief

ING haakt aan bij de stichting Wereldfoundation en haar concept ‘Huis voor een huis’. Daarmee helpen Nederlandse huizenkopers een gezin in de derde wereld ook aan een huis. Bij het sluiten van de hypotheek doneert de klant € 300; ING verdubbelt dat bedrag. Van die € 600 wordt via microfinanciering een huis gebouwd in Bangladesh of India.

‘Huis voor een huis’ nu ook bij ING

"Wij steunen Wereldfoundation omdat het nauw samenwerkt met internationale en lokale hulporganisaties en overheden. Zo weten we ook zeker dat de hulp op plekken terechtkomt waar dit het meest nodig is", aldus Hans Hagenaars, directielid ING Retail.
"Wij zijn enthousiast over deze samenwerking, omdat het voor veel mensen in echte crisisomstandigheden mogelijk maakt een stap voorwaarts te maken in deze wereld", aldus Gerald Holtvlüwer, bestuursvoorzitter van Wereldfoundation. Holtvlüwer verkocht in 2004 de door hem opgerichte inkoopcombinatie NIA en is twee jaar geleden van start gegaan met het initiatief Wereldhypotheek. Dat vergelijkbare concept blijft naast deze samenwerking gewoon bestaan.

Reageer op dit artikel