nieuws

‘Huis voor een huis’ nu ook bij ING

Archief

Doelstelling is 10.000 huizen in Bangladesh en India

 

ING haakt aan bij de stichting Wereldfoundation en haar concept ‘Huis voor een huis’. Daarmee helpen Nederlandse huizenkopers een gezin in de derde wereld aan een huis.

 

Bij het sluiten van de hypotheek doneert de klant _ 300; ING verdubbelt dat bedrag. Van die _ 600 wordt via microfinanciering een huis gebouwd in Bangladesh of India. "Veel mensen in echte crisisomstandigheden kunnen zo een stap voorwaarts maken in deze wereld", aldus Gerald Holtvlüwer, bestuursvoorzitter van Wereldfoundation.

 

  &nbspHoltvlüwer verkocht in 2004 de door hem opgerichte inkoopcombinatie NIA en is twee jaar geleden van start gegaan met het initiatief Wereldhypotheek. "Dat vergelijkbare concept blijft naast deze samenwerking gewoon doorlopen", zegt Holtvlüwer. "De markt is 180 graden de andere kant opgegaan sinds wij met Wereldhypotheek begonnen. De bedoeling was en is nog steeds om met een eigen organisatie de markt te bestieren en van de winst huizen te bouwen. In deze tijd is dat echter een kansloze missie. Wat betreft het bouwen van huizen bleven we ver achter bij wat we eigenlijk wilden realiseren."

 

Reclamecampagne

Holtvlüwer heeft tot nu toe met Wereldhypotheek zo’n vijfhonderd huizen laten bouwen. Dat is wel meer dan de tot nu toe driehonderd weggezette hypotheken, erkent hij. "Maar wij hopen dat deze samenwerking met ING voor ons de ommekeer betekent en veel klanten oplevert."

 

  &nbspING zegt met deze samenwerking concreet vorm te geven aan de ambitie om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Hans Hagenaars, directielid ING Retail, verwacht dat Wereldfoundation dit jaar vijfduizend huizen kan laten bouwen dankzij ING en in 2010 wel tienduizend. Naast ‘Huis voor een huis’ werkt ING samen met Unicef.

 

van de familie Rashul in Bangladesh.

Reageer op dit artikel