nieuws

Fortis UK wordt risicodrager van Tesco-polissen

Archief

Fortis Insurance, de nog overgebleven internationale tak van Fortis, wordt de nieuwe risicodrager voor de verzekeringsactiviteiten van de Britse supermarktketen Tesco. Fortis neemt de plaats in van huidig partner Royal Bank of Scotland.

Fortis UK wordt risicodrager van Tesco-polissen

Die startte met dochter Direct Line in 1998 samen met Tesco een joint-venture voor de verkoop van verzekeringen onder het label van de grootste supermarktketen van Groot-Brittannië. Na reisverzekeringen werden al snel autoverzekeringen aan het assortiment toegevoegd en later brand- en huisdierenverzekeringen. Die worden verkocht in de winkels van Tesco en via de telefoon en internet.
Tesco Personal Finance heeft inclusief spaarrekeningen en creditcards zes miljoen klanten en realiseert uit verzekeringen een jaarlijkse premieomzet van € 600 mln. Royal Bank of Scotland werd vorig jaar uit de joint-venture gekocht en met Tesco Compare is tevens een vergelijkingssite in de lucht gebracht.
Fortis UK heeft het aanbieden van 'white label'-producten tot speerpunt gemaakt. Zo is Fortis ook de risicodrager achter de verzekeringen van Marks & Spencer. Fortis behaalde vorig jaar een premieomzet van € 954 mln in Groot-Brittannië.

Reageer op dit artikel