nieuws

Fidin vraagt NMA om onderzoek naar koppelverkoop

Archief

Federatie Fidin heeft de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) gevraagd onderzoek te doen naar bestaande praktijken op het gebied van koppelverkoop.

 

Fidin reageert daarmee op de kamervragen over dit onderwerp die begin dit jaar op verzoek van de federatie zijn gesteld.

 

  &nbspIn de de ogen van Fidin (NVA en NBVA) heeft de minister toen een onbevredigend antwoord gegeven. Volgens Fidin gaat het hier niet zo zeer om economisch machtsmisbruik maar meer om de beperking voor ondernemers om een vrije keuze maken. "Met name bij het verstrekken van financieringen voor bedrijven stellen sommige banken de voorwaarde dat het totale verzekeringspakket van het betreffende bedrijf bij die bank moet worden ondergebracht", aldus Fidin.

 

"Soms wordt er zelfs geëist dat bedrijven van bank moeten wisselen om een financiering te krijgen, wat ook nog tot veel extra kosten en administratieve rompslomp leidt."

 

  &nbspFidin wijst erop dat intermediairs die niet vrijuit kunnen adviseren vanwege beperkende voorwaarden van een bank, in strijd handelen met de zorgplicht. De organisatie roept tussenpersonen op om praktijkvoorbeelden van koppelverkoop te blijven melden.

 

Reageer op dit artikel