nieuws

Fidin verbaast zich over onwetendheid Balkenende

Archief

De Federatie Fidin zegt verbaasd te zijn over de toespraak die minister-president Jan Peter Balkenende vorige week hield bij het Verbond van Verzekeraars. Hij geeft daarmee volgens Fidin te kennen niet goed op de hoogte te zijn van alle wet-en regelgeving die over de branche is heengekomen sinds 2006. “Nu lijkt zelfs de minister-president zich schuldig te maken aan stigmatisering van de branche.”

Fidin verbaast zich over onwetendheid Balkenende

De intermediairorganisatie zegt het ministerie van Financiën te gaan verzoeken om de minister-president te informeren over de huidige stand van zaken. Volgens de Federatie Fidin is de premier de afgelopen jaren op zijn wenken bediend door alle wetgeving, zoals WFD, WFT, Nationaal Regime Mifid, BGFO I en BGFO II. "Hij zou zijn aandacht beter kunnen richten op het bereikbaar en betaalbaar houden van onafhankelijk financieel advies voor alle lagen van de bevolking", besluit Fidin.
De nieuwe belangenorganisatie Stefa zegt Kamerleden een mailbericht te hebben gestuurd over de uitspraken van Balkenende; in een later stadium volgt nog publiekelijk een reactie. Bij OvFD werd de toespraak maandag getypeerd als "een uitglijder" en "een schoolvoorbeeld van iemand die slecht geïnformeerd is".
De uitlatingen van Balkenende leverden afgelopen weekeinde een golf van kritiek op uit intermediaire hoek. Eén van hen, Paul Schoo uit Rheden, schreef zelfs een open brief.

Reageer op dit artikel