nieuws

Faillissement voor Lanfermeijer-vehikel

Archief

De rechtbank Utrecht heeft eerder deze week het faillissement uitgesproken over de Apeldoornse vennootschap Adviesgroep Nederland. Over het bemiddelingsbedrijf gaf de Autoriteit Financiële Markten (AFM) begin dit jaar een openlijke waarschuwing af.

De AFM waarschuwde consumenten toen niet in te gaan op aanbiedingen van Adviesgroep Nederland, Spencer & Flemming  en Infofactor, alle gevestigd in Apeldoorn. De toezichthouder doelde met name op kredieten en verzekeringen die liepen via een rekening van Lanfermeijer & Partners.
Adviesgroep Nederland vroeg 25 januari 2006 een vergunning aan voor een reeks financiële diensten, waaronder electronisch geld, spaarrekeningen, betaalrekeningen en schadeverzekeringen. De vergunningaanvraag werd 28 december 2007 afgewezen, maar de ondernemingen gingen toch door met vergunningplichtige activiteiten, zo stelde de AFM eerder.

Reageer op dit artikel