nieuws

Einde aan stilzwijgende verlenging

Archief

Vanaf 1 januari volgend jaar komt er een einde aan de stilzwijgende verlenging van schadeverzekeringen. Voortaan hanteren alle schadeverzekeraars die zijn aangesloten bij het Verbond van Verzekeraars het uitgangspunt van een contracttermijn van één jaar.

Einde aan stilzwijgende verlenging

Nadat het contract voor de eerste keer is verlengd, geldt voor de consument een maximale opzegtermijn van een maand. Verzekeraars zijn onder normale omstandigheden gebonden aan de oorspronkelijk overeengekomen contractstermijn. Het blijft overigens wel mogelijk om contracten te sluiten die langer lopen dan een jaar, maar daarvoor is een 'dubbele handtekening' (in de zin van expliciete instemming) van de consument vereist. Volgens het Verbond komt de branche hiermee tegemoet aan de wens van de consument om meer inzicht te hebben in een naderende contractsverlenging en de behoefte aan meer keuzevrijheid, ook met betrekking tot de contractstermijn. De maatregelen maken deel uit van het programma VerzekeraarsVernieuwen van het Verbond, dat initiatieven samenbrengt waarin de focus op de consument beter gestalte krijgt.

Reageer op dit artikel