nieuws

DSB werkt alleen bij producten rond hypotheek provisieloos

Archief

Bij schade- en uitvaartpolissen blijft provisie

 

De aankondiging van DSB Bank voortaan alleen nog vaste tarieven te rekenen voor advies en bemiddeling blijkt een beperking te kennen. Het nieuwe verdienmodel geldt alleen bij hypotheken.

 

Voor de hypothecaire lening brengt DSB sinds medio mei bij klanten _ 1.750 in rekening. De hoogte van de hoofdsom is niet van invloed op dit tarief. Voor het eerste bijproduct (een overlijdensrisico- of betalingsbeschermingsverzekering) hanteert DSB een tarief van _ 750. Voor elke daaropvolgende polis wordt _ 500 gerekend.

 

  &nbspDSB Bank stelt dat de naast hypotheken geadviseerde verzekeringen alleen nog gesloten worden tegen maandpremies en dat die geen provisie meer bevatten. Voor andersoortige verzekeringen, zoals bijvoorbeeld particuliere schadeverzekeringen of uitvaartverzekeringen, blijft provisie gewoon de beloningsvorm.

 

Tevredenheidsgarantie

"Wij hebben sinds medio mei een nieuw verdienmodel bij hypotheken", licht DSB Bank toe. "Wij willen met deze stap inspelen op de wens tot maximale transparantie, zoals dat verwacht mag worden van de beste consumentenbank van Nederland."

 

  &nbspOm die laatste claim te onderbouwen, heeft DSB Bank een ‘hypotheektevredenheidsgarantie’ in het leven geroepen. Klanten die een hypotheek sluiten, krijgen voortaan een garantiecertificaat. Daarmee krijgen zij een half jaar de tijd om de leenovereenkomst en bijbehorende verzekeringen kosteloos te beëindigen. De reden van opzegging is daarbij niet van belang, zo verklaart topman Dirk Scheringa in een filmpje op de eigen website. Kosteloos betekent boetevrij aflossen van de lening en teruggave van afsluit-, administratie-, notaris- en inschrijvingskosten. Taxatiekosten en verschuldigde rente en premies over die periode worden niet vergoed.

 

Reageer op dit artikel